Det mystiske pattedyr

Drikker man blod fra en flagermus, bliver man usynlig. Sådan sagde man i gamle dage. I dag tror mange stadig på, at flagermus suger blod fra mennesker om natten. Virkelighedens flagermus er heldigvis helt anderledes!

Der findes 17 forskellige arter i Danmark. Nogle af dem er meget sjældne og lever kun få steder. De mest almindelige er den brune flagermus, dværgflagermusen og sydflagermusen

Den hurtige flyver

Flagermus er de eneste pattedyr, der kan flyve. Nogle kan flyve op til 55 km i timen - det er hurtigere, end en bil må køre i en by. De har ikke vinger med fjer, ligesom andre flyvende dyr, men i stedet har de underarme og fingre med flyvehud imellem. På billedet ovenfor kan I se, hvordan det ser ud.

Mellem bagbenene har flagermusen også flyvehud, som den også bruger, når den har fanget et bytte. Med huden mellem bagbenene kan flagermusen nemlig skovle insekter frem mod dens mund.

Flagermusen jager med lyd. Den udsender et højt skrig, som mennesker ikke kan høre. Skrigets lydbølger rammer træer, huse eller insekter og sender ekko tilbage til flagermusen, så den kan orientere sig og fange sit bytte.

Lav din egen flagermus

Naturen bugner af materialer og idéer, og især flagermusen kan laves i mange forskellige versioner. Herunder kan du finde sjove opskrifter og inspirationer til, hvordan du kan klippe og klistre din helt egen flagermus sammen.

Sådan spotter du en flagermus

Det rigtige tidspunkt, det rigtige sted og måske en brugt te-pose. Det er tre rigtige gode ting at huske, hvis du ønsker at se en flagermus. Flagermusen går i hi om vinteren, og derfor er det vigtigt at spotteriet foregår i sommerhalvåret. Derudover er det vigtigt at vide, at flagermusen primært flyver rundt for at jage og parre sig. Derfor skal spotteriet foregå et sted, hvor flagermusens måltid også befinder sig. Sidst men ikke mindst, kan du invitere flagermusen på te. Kast en brugt te-pose op i luften, og se

Klik her og se, hvordan dine chancer for at se en flagermus bliver rigtig gode