Hvor skal vi tage hen?

Der er mange måder at finde ud af, hvor man skal tage hen. Det kan være en god ide at tænke over, hvilke faciliteter og muligheder der er vigtige for én at have på sin tur, og så planlægge efter det. Hvis man ikke har så mange krav, kan man sætte en finger et tilfældigt sted på kortet og begynde at gå. Hvis det er vigtigt, at der er en naturlegeplads i nærheden eller at man kan sætte et telt op, skal man planlægge ud fra de muligheder.

  • Udinaturen.dk kan du se, hvor der er bålpladser, teltpladser, naturlegepladser og meget mere. Det kan være et godt sted at starte, hvis man har en eller flere faciliteter, der er vigtige for ens tur.
  • På hjemmesiden Oplevmerenu.dk kan du finde en overskuelig oversigt over retningslinjer for hver naturtype.


Hvor skal vi sove?

Det kan være rigtig spændende at sove i den fri natur, og der er rigtig mange måder at gøre det på. Hvis man ikke har prøvet det før, kan man starte med et telt i en baghave, og hvis man er rigtig sej kan en nat under åben himmel give oplevelser for livet.

  • brugminbaghave.dk kan du se hvor i landet du helt gratis kan låne en baghave til dit telt. Det kan være en god måde at starte ud på, hvis I ikke har prøvet at overnatte ude før.
  • I folderen Nat i naturen kan du læse en masse om, hvordan man overnatter ude i naturen, og hvilke spændende oplevelser der findes i mørket.
  • I anledningen af danskernes stigende interesse for naturen, er der fra start maj åbnet 77 nye skovområder op i landet, hvor der er "fri teltning". Det betyder, at man må slå sit telt op i skovbunden, så længe man følger de gældende regler for området. Se hvor der er fri teltning på udinaturen.dk


Hvad skal vi spise?

Der er også flere forskellige muligheder, når man skal have noget at spise på en tur i naturen. Den klassiske madpakke kan gøre lykke efter en lang gåtur, men kan være svær, hvis man er afsted i flere dage. Så kan det være både nyttigt og sjovt at lave mad over bål. Læs mere her om de forskellige muligheder, når du vil lave bålmad.


Hvad skal vi ellers lave?

Der kan gå masser af tid med at finde frem, gøre klar til natten og få noget at spise i det fri, men ind i mellem er der også tid til andre aktiviteter. Dem kan du finde masser af her på siden, og her får du desuden 3 links til sider med masser af gode ideer, inspiration og viden om naturen.

  • Vores natur følger programserien Vilde Vidunderlige Danmark, og byder på arrangementer og ture baseret på de forskekllige naturtyper - www.voresnatur.dk
  • På 99 arter's side kan du lære om de 99 mest almindelige arter af planter, dyr og svampe, som kan findes i hele landet - www.99arter.dk
  • På Naturlig Teknik kan du finde en liste over alle apps, der kan være brugbare og sjove i naturen - www.naturligteknik.dk