VELKOMMEN TIL NATURKVARTER

Det altid længe ventede frikvarter kan sagtens rykkes fra skolegården og ud i naturen, og hvis I savner inspiration til, hvad man kan lave af små sjove lege og aktiviteter for børn, ja så er I havnet det rette sted.

Vores fantastiske naturvejledere deler her, hvad de laver, når de tager ud på tur - så tag med på fisketur, lav en bue og pil, gå på jagt efter hugormen eller hvad med at tage app'en iNaturalist med ud på tur? Gør hverdagen, weekenden eller ferien lidt mere festlig i naturen og bliv inspireret af Naturkvarter!


Spil naturbingo

Du kender bingo. Men har du prøvet naturbingo? Alle deltagere skal lave deres egne spilleplader ved at finde fine ting i naturen. Og så skal de andre man spiller med ud og finde de samme ting. En nem, men udfordrende aktivitet, der gør skovturen 100 gange sjovere!

Lav en bue og pil

At bygge en flitsbue og snitte en pil er en skøn aktivitet for legebørn i alle aldre. Ikke mindst når buen er klar og det er tid til at skyde til måls efter en rådden træstub. Hvem kan skyde længst?
Thomas viser hvordan man gør. Men hav en voksen med og pas på fingrene, når i snitter med kniv.

Syvkål

Hvis man spiser syvkål til påske, så har man godt helbred et helt år. Sådan lyder et gammelt huskeråd. Marianne har opskriften på den gamle danske påskeklassikker. Den indeholder bl.a. brændenælder, skvalderkål og løgkarse, som kan plukkes i naturen.

Forstørrelsesglas

Med et forstørrelsesglas i hånden bliver skovturen til en eventyrlig ekspedition. Under lup ser den mikroskopiske verden pludselig vild og fantastisk ud. Tissemyren bliver til et gigantisk monster og mosset ligner en urskov fra fortiden.
Thomas viser hvor nemt det er at få øje på det usynlige drama, der gemmer sig under barken på en rådden stub.

Tag på fisketur

I Danmark er man aldrig langt fra den nærmeste strand, mole, sø, å eller bæk. Vi har vand over alt omkring os og i vand kan man fiske. Alt det kræver er en simpel fiskestang og så lidt tålmodighed. Men det er altid spændende at fiske, for man ved aldrig hvornår der pludseligt er en fisk, der bider på!
Thomas viser hvordan man kaster med en fiskestang.

Sten på stranden

En tur på stranden er altid sjov. Man kan bl.a. finde sten, som kan bruges til mange forskellige ting. Marinanne viser, hvordan man kan lave sit eget lysshow med kvarts, male på sten og slå smut.

Find en hugorm

Har du nogensinde set en rigtig, levende slange i Danmark? Vi har faktisk to slangearter herhjemme og her om foråret kan den ene - nemlig hugormen - findes på sydvendte skråninger i den danske natur. Men man skal have øjnene med sig, for den gemmer sig godt. Thomas fortæller hvordan man bærer sig ad og så giver han et huskeråd til, hvordan man kender hugormen fra den anden slange vi har; snogen.

Lav en foderautomat

Hvis man kan lide at kigge på fugle, så kan man lokke dem på nært hold med fuglefrø. Og man kan sagtens fodre fugle hele året - både i havn eller på altanen i byen. Peter viser hvordan man laver en foderautomat af en gammel plastflaske.

Lav en ormegård

Hvis I vil se hvordan ormene arbejder nede i jorden, så kan I lave jeres egen ormegård. Det er nemt, sjovt og lærerigt og kræver ikke andre materialer end dem, du allerede har derhjemme.

iNaturalist

Hvis I mangler noget at lave på turen ud i naturen, så prøv at hente iNaturalist. Med en app på din telefon bliver det til en leg at kende navnene på de træer, blomster og dyr, som du før ikke lagde mærke til. Som en anden videnskabsmand bliver du med app'en i stand til at artsbestemme alt levende, du møder på din tur ud i naturen. Hvem i familien kan finde flest forskellige arter? Find iNaturalist der hvor du henter app's.