Giv naturen videre

Oplevelser i naturen er for altid. Du har mulighed for at skabe unikke minder med dine børnebørn ved at vise dem den natur, som du selv legede i som barn. Og smagte på. For naturen i Danmark kan også spises, og det giver jer rig mulighed for at kombinere udflugter med jagten efter bær og vilde planter.

Det er et faktum, at dine børnebørn bruger mindre tid i naturen, end du gjorde, da du var barn. Og det er et faktum, at børn, der kommer ud i naturen bliver sundere og klogere. Dine børnebørn får sandsynligvis stor glæde af et afbræk fra deres mere planlagte hverdag.

Så hvad skal I lave i sommerferien?

En helt særlig nat

De er vant til at sove i deres egne senge, og derfor bliver en tur ud at overnatte i naturen en oplevelse, de aldrig glemmer. I kan starte blidt ude i haven med mad fra køkkenet og bløde madrasser. Eller I kan slå telt op i en nærliggende skov eller på stranden.

Oplevelser med hybenrose

I 1950'erne begyndte danske havejere at plante hybenrose, og siden da har den spredt sig til den danske natur. Trods den smukke blomst og de smagsfyldte frugter, så bekæmper vi i dag hybenrosen, da den fortrænger andre arter af planter.

Men der er også fordele ved den stædige og hårdføre hybenrose. Både dens blade og frugter kan bruges til madlavning, og dens duft kan blive til en hjemmelavet og mild parfume.

Tag børnebørnene med på stranden eller andre steder, hvor I ved, at hybenrosen vokser.

Tilbage til fortiden

Naturen har altid brødfødet mennesker. Og hvis vi går langt tilbage i tiden, så levede mennesker i det, man kalder et jæger-samlersamfund. Dengang levede vi af at samle bl.a. spiselige planter og jage dyr.

Selvom det ikke længere er nødvendigt for os at jage og samle mad i naturen, så kan det være en god og lærerig oplevelse at gøre det alligevel. I kan tage ud og jage små dyr, men i stedet for at spise dem, så kan I bruge dem til jeres egen zoologiske have. Så kan I studere dyrene og blive meget klogere på dem.

Hvis I hellere vil samle, så er det oplagt at finde bær. Sommeren er kendt for sine søde bær, og der er mange forskellige at samle derude.

Oplev Danmarks storslåede natur

Har dine børnebørn nogensinde været i Troldeskoven, på Møns Klint eller på toppen af Himmelbjerget?

Der findes mange eventyrlige steder i Danmark, som dine børnebørn bare skal opleve.

Vil I have flere oplevelser?

Se, hvad I ellers kan lave i vores store katalog af oplevelser.

Har I selv forslag til oplevelser?

Har I naturoplevelser, som I har lyst til at dele med os? Så send en mail til sanne@dn.dk.