I forsøget på at få snobrød færdige i en fart, ender det tit med en hård, forbrændt skorpe og et klæbrigt indre med smag af rå dej, gær og røg.

Sådan behøver det ikke at være. Prøv denne opskrift, der kan give både grønne, brune og gyldne snobrød.

Sådan gør I

  1. Opløs gæren i saltet.
  2. Når saltet har smeltet gæren, blandes mælk, olivenolie, sukker og mel i.
  3. Tilsæt evt. kakao eller krydderurter.
  4. Stil dejen til at hæve et lunt sted i ca. en halv time.
  5. Del dejen i det antal snobrød, I skal bruge.
  6. Rul delene til lange pølser.
  7. Sno de lange pølser om enden af en lang pind.
  8. Bag snobrødene langsomt over gløderne. Brødet er færdigt, når det er gyldenbrunt og lyder hult, når I banker på det. Hvis snobrødet kan drejes rundt på pinden uden modstand er det også færdigbagt.

Snobrød- det skal I bruge

  • 25 g gær
  • 3,5 dl mælk
  • 1 spsk. olie
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • Ca. 500 g hvedemel
  • 3 spsk. kakao (til brune snobrød)
  • 1 håndfuld krydderurter (til grønne snobrød)
  • Skål
  • Lange pinde
  • Røreske

Tilbehør til snobrødene

Mens snobrødsdejen hæver, kan I gå på jagt efter lækre bær, som I kan bruge som tilbehør eller dessert.

Sådan gør I

  1. Saml en masse bær, især brombær er gode.
  2. Skyl bærrene og kom dem i en gryde.
  3. Kom 2-3 spsk. vand og 2-3 spsk. honning i gryden.
  4. Sæt gryden over ilden og lad det hele småkoge i ca. 10 minutter.
  5. Smag eventuelt til med mere honning.
  6. Hæld brombærsyltetøjet i snobrødene.

Brombærsyltetøj - det skal I bruge

  • En masse brombær
  • 2-3 spsk. vand
  • 2-3 spsk. honning
  • Gryde
  • Grydeske

Bålplads i haven

Hvis I har jeres egen have, kan I nemt lave en bålplads. Grav et 10-15 cm dybt hul og læg sten rundt i kanten. Husk at fjerne flintesten, da de kan sprænge, når de bliver varme.