I naturen kan I finde masser af flotte planter til at farve påskeæg med. Så på med det varme tøj og tag ud i naturen.

Sådan gør I

  1. Gå en tur og find flotte blade, blomster og andet godt, der kan sætte aftryk eller farve på æggene. Blade i forskellige former giver flotte mønstre.
  2. Sæt det, der skal give aftryk, helt tæt på æggeskallen.
  3. Læg det, der skal farve, rundt om ægget. Der kommer sjove streger på æggene, hvis I sætter elastikker om æggene.
  4. Læg æggene ned i et stykke nylonstrømpe. Bind knude i begge ender.
  5. Fugt nylonstrømperne og æggene.
  6. Pak det ind i bagepapir og hold det sammen med elastik eller snor.
  7. Kog æggene i ca. 10 minutter, hvis I vil spise dem bagefter. Hvis I ikke vil spise dem, kan de godt koge lidt længere tid.

    Tip: Hvis alle æggene skal have samme farve, kan I nøjes med at lægge det, der skal give aftryk, tæt på æggene. Derefter koger I æggene (i nylonstrømper og bagepapir) i et farvebad med rødkål, løg eller lignende.

    Selvom det ser kaotisk ud, når æggene ligger i nylonstrømpen, kommer der altid noget sjovt, flot og fuldstændig uventet ud.

Det skal I bruge

  • Masser af æg
  • En stor gryde (ikke aluminium)
  • Nylonstrømper
  • Bagepapir
  • Elastikker eller snor
  • Farve: Skaller fra løg og rødløg, spinatblade, rødkål, rødbedeskræller
  • Ting, der giver aftryk: Blade, blomster, græsstrå, elastikker

Æg til påske

I 1600-tallet var æg en luksus, så folk var nødt til at spare på dem. Men til påske måtte de spise så mange æg, de kunne.