1. Flagermus er blinde

Nej, faktisk ser en flagermus op til tre gange bedre end os mennesker.

2. Flagermus er ikke til nogen nytte

Jo de er - gange to. For det første lever flagermus af insekter, blandt andet myg. En flagermus kan spise op til 3000 (!!) myg på en enkelt nat. Tænk lige på, hvor mange myggestik vi slipper for, takket være flagermus. For det andet fungerer flagermusens ekskrementer som rigtig god gødning til din have.

3. Flagermus ødelægger mit hus, hvis den bor der

Niks. Mus og rotter kan være slemme til at gnave og kradse i isolering, vægge og ledninger, men ikke flagermusen. Bor der en flagermus under dit tag, kan du højst opleve en smule lugt- og lydgener, men de fleste lægger ikke mærke til det.

4. Flagermus må gerne jages væk

Nej! Flagermus er totalt-fredet. Det betyder at det er ulovligt at slå dem ihjel, men også at jage dem væk eller ødelægge deres yngle-område.

5. Flagermus kan ikke bo andre steder end i folks huse

Jo, det kan de sagtens – der skal blot være tørt og mørkt. Her kan du lære, hvordan du selv bygger en flagermuskasse.

6. Alle flagermus er ens

Biiiiip… Forkert! Der findes faktisk 17 forskellige arter af flagermus i Danmark. Den mindste er dværgflagermusen, og den største er sydflagermusen.

7. Flagermus er et sjældent dyr

Faktisk ikke. Hvert 4. pattedyr på kloden, er en flagermus.

8. Flagermus angriber og suger blod fra mennesker

Ja – på film! Så i virkeligheden: nej! Flagermus bevæger sig meget hurtigt og skarpt i lufte, og det kan godt minde om et angreb, men det er det slet ikke. I og med at de ikke angriber, suger de heller ikke blod fra mennesker (Vampyr-flagermus som blandt andet bor i Sydamerika og ikke i Danmark, kan dog suge blod fra blandt andet kvæg og heste).

Læs mere om flagermus