Sammen med Nordea-fonden og Steno Diabetes Center vil Danmarks Naturfredningsforening hjælpe flere børnefamilier ud i naturen. Det skal være attraktivt, let og socialt. Ved hjælp af lokale Facebook-grupper og hjemmesiden her, skaber vi lokale netværk af familier der kan lave naturaktiviteter for hinanden, og tage med hinanden på tur.

Naturfamilier findes nu i alle landets 98 kommuner. Se mere her.

I Danmark skal kommunerne danne ramme om de første Naturfamilie-grupper. Når du tilmelder dig Naturfamilier, vil du derfor blive bedt om at oplyse din kommune, så du og din familie kan blive tilknyttet den rigtige Facebook-gruppe. Ture oprettes og planlægges via turmodulet, når du er logget ind.


Læs om Naturfamilier i Magasinet Natur & Miljø:

Historien bag Naturfamilier

Naturfamilier er inspireret af det amerikanske koncept Hike it Baby, der blev startet i Portland i USA af Shanti Hodges i 2013. På det tidspunkt var Shanti Hodges lige blevet mor og havde stor lyst til at komme ud i naturen med sit barn.

Det blev startskuddet til en stor succes: Hike it Baby har i dag over 200.000 familier, der interagerer på sociale medier, hvor de planlægger tilsammen 1.500 ture ud i naturen hver måned. Familierne er fordelt på over 300 gruppe