Naturfamilier Far er et helt nyt tiltag i samarbejde med Forum for Mænds Sundhed og projekt ’Far for livet’. 'Far for livet' har som formål at skabe tidligere og tættere relationer mellem far og barn - bl.a. gennem aktiviteter og hold - for fædre og børn. I den sammenhæng var 'Naturfamilier Far' et oplagt samarbejde, da det netop lægger op til samvær og relationsdannelse mellem far og barn.

”Det er rigtig godt for forholdet mellem far og barn, at de kommer ud og får nogle oplevelser og bruger noget tid sammen. Her er naturen god, for der er både tid til fordybelse og snak samt masser at oplevelser at hente og gå på opdagelse i”, fortæller Tobias Prentow, projektmedarbejder i projekt 'Far for livet'.

Naturfamilier Far skal give børn og fædre rum og mulighed for at være sammen i naturen. Håbet er, at gode naturoplevelser kan være med til at styrke relationen mellem far og barn og også smitte positivt af på resten af familien. Naturfamilie Far er et helt nyt samarbejde, og der er indtil videre kun oprettet én gruppe: Naturfamilier Far Ishøj. Der er dog potentiale for mange flere grupper, så vi håber at få startet flere grupper op rundt omkring i landet, hvor vi i forvejen har Naturfamilier i hver kommune.

Naturvejleder Peter Baloo fortæller om Naturfamilier

Hvis du vil blive klogere på Naturfamilier Far kan du her se et indslag med vores naturvejleder Peter Baloo Laurents, der til TV-Ishøj i februar 2020 fortæller om Naturfamilier Far:


Hvad kræver det at starte en Naturfamilier Far gruppe?

Hvis du har lyst til at starte en Naturfamilier Far gruppe op, anbefaler vi, at:

  • Du som far melder dig som Naturfamilieambassadører. Som ambassadør er du ansvarlig for at koordinere og arrangere de første ture for Naturfamiliegruppen. Som naturfamilieambassadør får du blandt andet tilsendt inspirationsmateriale til aktiviteter og ture.
  • Hvis du kender andre fædre, er det en god ide, at i er flere, der melder jer som ambassadører. På den måde kommer der hurtigere gang i gruppen og arrangementerne, og forhåbentlig byder andre fædre hurtigt ind med flere ture.
  • Husk at alle ture skal være gratis og helst foregå i lokalområdet. Turene kan fx indeholde hulebyggeri, bål-hygge eller leg på en naturlegeplads. På Naturfamiliers inspirationsside kan I finde masser ideer til ture og aktiviteter.

Den første tur

Naturfamilier står til rådighed i forhold til inspiration og sparring til jeres første tur. Der kan I bare ringe ind eller skrive en mail, så skal naturvejlederne nok være behjælpelige. Desuden vil Danmarks Naturfredningsforening stille et digitalt netværk til rådighed, som kan anvendes til kommunikation i en lukket fargruppe tilknyttet jeres lokalområde.

Via nedenstående link kan du blive inspireret til, hvordan man kan lave sjove aktiviteter for hele familien:

Start en Naturfamilier Far gruppe

Hvis du kan se muligheder i en Naturfamilier Far-gruppe i dit lokalområde, så kontakt os endelig, og så vil vi meget gerne facilitere et opstartsevent og få det hele skudt i gang. Skriv til os på: naturfamilier@dn.dk