Det er måske ikke til at se med det blotte øje, men alle flagermus er ikke ens. Der findes mange forskellige arter. Nogle af dem kan man se forskel på, hvis man ved hvad man skal kigge efter, og har et skarpt øje. Andre af dem kan man kun skelne fra hinanden via DNA-test.

Dværgflagermusen

Vi starter i det små, nemlig ved dværgflagermusen. Dværgflagermusen er – som navnet lægger op til – en meget lille én. Med en kropslængde på 4 cm og et vingefang på 21 cm, er det den mindste flagermus der findes i Danmark. Det lille væsen bor og yngler helst i huse og villahaver.

Skimmelflagermus

Den næste i rækken er skimmelflagermusen. Den ses almindeligvis kun i Nord- og Østsjælland, hvor den yngler i høje bygninger. Som andre arter, lever skimmelflagermusen af insekter. Med sit vingefang på mellem 25 og 30 cm, jager skimmelflagermusen højt oppe over åbent landskab

Langøret flagermus

Som navnet antyder, så har den langøret flagermus meget lange øre – ørene er næsten lige så lange som flagermusens krop: 4,5 cm. Den langøret flagermus lever i hele Danmark, men ses oftest på Bornholm. Den langøret flagermus er mest glad for at yngle i kirketåre, redekasser, hule træer og stalde. Den er ekspert i at pille insekterne direkte af blade og træer, for derefter at spise dem.

Bechsteins flagermus

En mere sjælden art, er bechsteins flagermusen. Selvom den har et pænt vingefang på mellem 24 og 28 cm, kan den være svær at få øje på. Bestanden i Danmark er nemlig rigtig lille, og opleves kun på Bornholm. Fordi arten er så sjælden, har Danmark pligt til at beskytte den, ved at udpege habitatområder i Danmark.

Vandflagermus

En flagermusart der langt fra er sjælden at støde på i den danske nat, er vandflagermusen. Det er nemlig en af de mest almindelige flagermusarter i Danmark. Vandflagermusen lever i hele landet, lige bort set fra nogle enkelte øer som Ærø, Samsø og Læsø. Grunden til vand-elementet i navnet, er at arten jager lavt over vand. Der er derfor god mulighed for at få øje på den, hvis du opholder dig tæt på søer, vandløb eller voldgrave.

Damflagermus

Den 11 cm lange damflagermus, er en sjælden art, og lever kun i Midtjylland og på Bornholm. Damflagermusen jager lavt over vandoverflader og omkring træer. Derfor lever den også ofte i huse, huler eller træer tæt på vand. Størrelsesmæssigt er den, med sit vingefang på omkring 30 cm, ikke mindre end så mange andre arter i Danmark.