Du finder her er en liste med inspiration til din næste tur - og måske din næste samarbejdspartner:

Bliv Naturligvis – Kan du bruge som formidler, til de mange samarbejdspartnere, der findes rundt i landet. Sammen med formidleren aftaler du tid, sted og indhold for arrangementet. Alle arrangementer kan formes alt efter, hvad I har lyst til at lave.

Spejder / FDF – Benyt muligheden hos de garvede spejdere/FDF’ere, for at komme med på enkelte ture. Udnyt muligheden for, at naturfamilierne kan få en anden vinkel på en naturoplevelse.

Plejehjem – Tag et familiemedlem, ven eller en hel gruppe med ud i naturen og skab oplevelser på tværs af generationerne.

Naturskole / Naturcenter – Har du en naturskole eller et naturcenter i din omegn, er det bare med at tage fat i telefonen og undersøg om det er muligt med et besøg. Her kan det være de har lyst til at give et foredrag eller lille udflugt i naturen. De har i hvert fald en masse spændende viden.

Grejbankerne i Danmark - Grejbankerne er et landsdækkende netværk af udlånssteder med grej. Hver grejbank har deres egen udlånspolitik, så det er ikke alle steder, der udlåner til andre end skoler og private. Prøv at tag kontakt til den lokale grejbank nær dig og hør om mulighederne for samarbejde – på hjemmesiden findes der kort og kontaktoplysninger til grejbankerne rundt i landet.

Oversigt over naturforeninger:

Danmarks Naturfredningsforening – Har en afdeling i 95 kommuner, som alle taler naturens sag. De er vant til, at dele ud af deres enorme viden omkring naturen. Til både voksne og børn.

Dansk Botanisk forening – eller lignende. Foreningens formål er at fremme interessen for botanik, herunder at udforske og bevare den danske flora. Perfekt samarbejde til en udendørs oplevelse. Anderledes men lærerig.

Dansk Ornitologisk Forening
– Dyr hitter (næsten) altid! Og det er konstant en unik oplevelse, at lære om dyr. DOF har fuglene i fokus og det er noget alle aldre kan være med til

Natur og Ungdom – En forening der deler samme vision som Naturfamilier. Nemlig at de ønsker, at fremme børn og unges interesse og forståelse for natur samt varig glæde ved og respekt for naturen. Med lokalafdelinger rundt i hele landet, er der garanteret også én tæt på dig. Perfekt samarbejde for at få de unge med også.

Foreningen til Svampekundskabens Fremme
– Svampeturene i skoven er sæsonpræget, men hos bl.a. Forening til Svampekundskabens Fremme, er svampe i fokus året rundt. Det kunne være en oplagt mulighed for naturfamilierne, at høre om et lille samarbejde, når næste tur skal arrangeres.

Dansk VandrelaugFå inspiration til en god gåtur i naturen. Mange kommuner har en lokal Gå-klub, hvor man kommer rundt i ens omegn, som man aldrig har været før og ser naturen på en ny måde. God mulighed for lidt bevægelse, netværk og en anderledes oplevelse. Især med folk der dyrker at gå en tur.

Idrætsforeninger –
Kan danne rammer omkring oplevelser i naturen. Her kan man altid høre, om der er mulighed for at låne udstyr til en sjov og sporty dag udendørs.

Kom godt i gang!

  • Find en mailadresse eller telefonnummer og hør, hvem du skal tale med.
  • Fortæl kort om projektet Naturfamilier og hvordan du gerne vil integrere den nye samarbejdspartner, så alle får noget ud af det.
  • Aftal evt. hvad turen kan indeholde. Fx minimumskrav for antal deltagere, er der en primær aldersgruppe for børnene, er det et heldagsevent etc.

HUSK

Samarbejdet skal kunne opfylde disse krav:

  • Turen skal være gratis / der må ikke tages brugerbetaling for en deltagelse.
  • Turen skal foregå i naturen.
  • Turen skal være egnet til familier med børn.