Byg en flagermuskasse

Flagermus kan bo helt tæt på mennesker. Og I kan hjælpe flagermusen ved et bygge en bolig til den. Her kan sove om sommeren og overvintre om vinteren. Kassen skal hænge i mindst fire meters højde og må ikke hænge i direkte sollys - så bliver der for varmt om sommeren.

Trin 1: Materialer

Til siderne, forsiden og bunden af kassen skal I bruge vandfast krydsfiner. Bagsiden og taget laves af ru brædder. Så har flagermusen noget at holde fast i, når den hænger med hovedet nedad. Hvis I sætter tagpap på taget, kan kassen bedre holde regnen ude.

Trin 2: Sav

Sav først bagsiden, forsiden, taget og de to sider ud. Kassen skal være mindst 30 cm høj, mindst 10 cm dyb og 20 cm bred. Vent med at lave bunden til sidst, så du kender kassen præcise størrelse og kan tage mål.

Trin 3: Søm

Indflyvningshullet er forneden. Det må ikke være mere end 2 cm bredt. Så kan småfugle nemlig ikke komme ind. Søm kassen sammen og sæt bunden fast. Der må ikke stikke søm ud rundt omkring, så flagermusen kan skære sig.

Trin 4: Skru og sæt op

Sæt låget fast med hængsler. Så kan I let åbne kassen og gøre rent. Skru to øskner fast på bagsiden af kassen, så I kan binde den fast på et træ ved hjælp af en snor.