I kan vælge at tage hjem og tilberede krabberne i jeres køkken, eller I kan tænde et bål og lave suppen i naturen.

Lige meget hvad I gør, venter der en smagsoplevelse i særklasse.

Sådan gør I

  1. Kog vand i en gryde.
  2. Halver krabberne med en køkkenkniv, så de dør med det samme, og kom dem i gryden.
  3. Lad krabberne ligge i vandet i et stykke tid, inden I tager dem op.
  4. Kasser vandet, som krabberne er blevet kogt i.
  5. Læg krabberne på et spækbræt.
  6. Slå krabberne i stykker med hammeren.
  7. Kom krabbestykkerne i en gryde med en lille smule vand.
  8. Lad vandet simre i ca. 15 min.
  9. Si krabbestykkerne fra vandet. Brug en si, eller et viskestykke. Vandet skal I gemme, det er jeres krabbefond.
  10. Skær grøntsagerne i stykker og kom dem i en anden gryde.
  11. Svits grøntsagerne i lidt olie.
  12. Tilsæt krabbefonden sammen med fløde, krydderier og grøntsagsbouillon.
  13. Tilsæt ekstra vand alt efter, hvor meget suppe I skal bruge, og hvor tynd I vil have den.

Hvis I laver suppen udendørs over bål, er det rigtig lækkert at lave snobrød eller fladbrød til.

Krabber i Danmark

Der findes ca. 20 forskellige krabbearter i Danmark. Fælles for dem alle er, at de har to klosakse og fire par ben. Dvs. 10 lemmer i alt.
Den mindste krabbe i Danmark er 5 mm og den største er 30 cm.

En kæmpe krabbe

I Japan findes der en krabbe, der hedder storsnudet krabbe. Den har ben, der måler over 2,5 meter fra klospids til klospids.

Det skal I bruge

  • 5-10 krabber
  • Grøntsager f.eks. porrer, løg, gulerødder, kartofler, hvidløg
  • Olie
  • Grøntsagsbouillon (terning)
  • Fløde
  • Vand
  • Salt og peber
  • Paprika
  • To gryder
  • Lille si eller viskestykke
  • Hammer
  • Skærebræt
  • Grydeske