Lækker krabbesuppe
Når I har brugt hele dagen på at fange krabber, behøver I ikke at slippe dem fri. Lav i stedet en krabbesuppe i verdensklasse.I kan vælge at tage hjem og tilberede krabberne i jeres køkken, eller I kan tænde et bål og lave suppen i naturen.
Lige meget hvad I gør, venter der en smagsoplevelse i særklasse.
Sådan gør I
- Kog vand i en gryde.
- Halver krabberne med en køkkenkniv, så de dør med det samme, og kom dem i gryden.
- Lad krabberne ligge i vandet i et stykke tid, inden I tager dem op.
- Kasser vandet, som krabberne er blevet kogt i.
- Læg krabberne på et spækbræt.
- Slå krabberne i stykker med hammeren.
- Kom krabbestykkerne i en gryde med en lille smule vand.
- Lad vandet simre i ca. 15 min.
- Si krabbestykkerne fra vandet. Brug en si, eller et viskestykke. Vandet skal I gemme, det er jeres krabbefond.
- Skær grøntsagerne i stykker og kom dem i en anden gryde.
- Svits grøntsagerne i lidt olie.
- Tilsæt krabbefonden sammen med fløde, krydderier og grøntsagsbouillon.
- Tilsæt ekstra vand alt efter, hvor meget suppe I skal bruge, og hvor tynd I vil have den.
Hvis I laver suppen udendørs over bål, er det rigtig lækkert at lave snobrød eller fladbrød til.
Krabber i Danmark
Der findes ca. 20 forskellige krabbearter i Danmark. Fælles for dem alle er, at de har to klosakse og fire par ben. Dvs. 10 lemmer i alt.
Den mindste krabbe i Danmark er 5 mm og den største er 30 cm.
En kæmpe krabbe
I Japan findes der en krabbe, der hedder storsnudet krabbe. Den har ben, der måler over 2,5 meter fra klospids til klospids.
Læs også Tag på krabbejagt
Det skal I bruge
- 5-10 krabber
- Grøntsager f.eks. porrer, løg, gulerødder, kartofler, hvidløg
- Olie
- Grøntsagsbouillon (terning)
- Fløde
- Vand
- Salt og peber
- Paprika
- To gryder
- Lille si eller viskestykke
- Hammer
- Skærebræt
- Grydeske