Det kan være lidt sværere at komme ud i naturen om vinteren, og her er sankning en rigtig hyggelig og sjov aktivitet for hele familien. Lige nu kan I f.eks. samle Hundehyben og lave en lækker kompot, som passer perfekt til nybagte pandekager.

Hundehyben er en meget almindelig vildrose i Danmark, og det er en smuk busk, der vokser i buskadser, krat og hegn. Den er kendetegnet ved dens mørkegrønne blade, brune torne, samt kødets krydrede duft når du åbner bærret.

Bærrene er ideelle til vintersankning, da de er nemme at plukke, og om vinteren, når bærrene har fået frost, få kødet frem en konfektagtig struktur, og har en skøn smag!

Denne opskrift er udviklet sammen med Vild Mad - I kan finde flere opskrifter på deres hjemmeside og app.

Hunderose (Rosa Canina)

Hunderose (Rosa Canina)

Hundehybenpuré:

Fremgangsmåde:

  1. Put bærrene i en pande og dæk med vand og put 3 spsk. sukker, en knivspids salt og en halv tsk. eddike og giv bærrene et opkog
  2. Skru derefter ned for varmen og lad dem simre i 20 minutter indtil de er bløde
  3. Afkøl derefter og purer dem i en blender eller med en foodprocessor
  4. Kør pureen igennem en sigte

Ligesom mange andre bærbuske er hundehyben også grenet og tornet og det er derfor en god idé at have handsker og saks med.

Du skal bruge:

  • 500 g hundehyben
  • Økologisk rørsukker, salt og mild æblecidereddike eller en risvineddike til tilsmagning.