Start gerne i haven. med at sætte et telt op ude i haven eller ved sommerhuset. Smid dyner/soveposer og liggeunderlag eller madrasser ind i teltet. Lad børnene have lommelygter, sovedyr og hvad de ellers kan bære med ud i teltet. Tag eventuelt et par tegneserier, tablet, smartphone med, hvis de vågner meget tidligt. Læs en ikke for uhyggelig historie og lig så og lyt til lydene, mens tusmørket bevæger sig hen over teltdugen.


Eventyr 2.0
Har man mod på at sove væk fra toilet, køkken og køleskab en nat, så gå ind på www.udinaturen.dk og søg på ”overnatning”. Så kan man nemt finde et sted i nærheden, hvor man må slå telt op gratis eller sove gratis i shelter. Det kræver ikke meget udstyr og organisering, hvis man blot kører ud for at sove og kører hjem igen om morgenen. Hvis der skal laves aftensmad m.m., skal der planlægges lidt. Husk, at alt mad spist ude, bare er bedre.Eventyr 3.0

I alle statsskove (dem med de røde pæle) må man faktisk gerne overnatte, fx i en bivuak.

Man må også sove på stranden – her gælder samme regler. Det skal være en offentlig strand, man må ikke slå telt op, men gerne lave en primitiv bivuak.

Til denne naturoplevelse skal man have lidt mere udstyr. Et liggeunderlag, en sovepose, en presenning, snor og lommelygte/pandelampe.

Til overnatningen på stranden kan man også blot trække presenningen op over soveposen for duggen, vinden -eller bygen, som naturligvis ikke kommer.

Eventuelt kan man kaste sand over presenningens 3 sider, så vinden ikke kommer ind der, og vende åbningen væk fra vinden.

Tag altid ekstra tæpper eller en dyne med, hvis natten bliver koldere end beregnet.

Gode ting at have med

En lommelygte

Liggeunderlag

Sovepose

Presenning

Snor

Ekstra tæppe