På de rigtig kolde dage er det rart med nogle indendørs aktiviteter. Det kan I kombinere med en tur i naturen først, hvor I samler materialer til aktiviteterne.

Det er nemt at gå fra stranden med tunge lommer. En gåtur på stranden kan føre til sjove fund af flotte muslingeskaller, sten og måske endda rav og små fossiler. Bliv inspireret til, hvordan I kan være kreative med jeres fine fund.

Pynt strandskaller

Strandskaller er i sig selv meget dekorative, men I kan fremhæve deres smukke mønstre ved at male dem eller pynte dem med fin guldtråd og perler. Se, hvordan I for eksempel kan pynte strandskallerne.

Sten har forskellige former og farver. Finder I nogle rigtig flotte sten og tager dem med hjem, kan I dekorere dem i stedet for at have dem liggende i en skål i vindueskarmen. Er stenen kuglerund, kan den blive til et pindsvin, en mariehøne, en fantasi-bille eller et ansigt. Er den aflang, kan den blive en ugle, en kat, hund eller et andet dyr. Kun fantasien sætter grænser, når I laver dekorative sten.

Hvis I leder i opskyllet langs strandkanten, kan I være heldige at finde forstenede søpindsvin. De er utroligt flotte at kigge på, men finder I en tom skal fra et søpindsvin på stranden, kan I nemt lave et stearinlys, som måske er endnu flottere. Hvis I ikke finder skaller fra søpindsvin, kan I nøjes med muslingeskaller. Se hvordan I gør.

Har I ikke heldet med jer, og får I ikke fundet forstenede søpindsvin, så kan I lave jeres helt eget fossil derhjemme.

Gå på

rav-jagt!

Vidste du, at det faktisk er nemmest at finde rav om vinteren?

Rav er nemmest at finde om vinteren. Det skyles, at når havet bliver koldt, så fylder det mindre. Man kan derfor sige, at der på en måde kan være mere vand i en mælkekarton hvis det er koldt, end hvis det er varmt. Koldt vand vejer derfor mere og ravklumperne - som er meget lette - vil flyde ovenpå og nemmere drive i land. Derfor er det også et godt tidspunkt at gå på ravjagt efter et ordentligt blæsevejr, der har fået havet til at skylle en masse ting op på stranden.

  • I skal lede efter rav i tang, men helst tangdynger, der også indeholder andet end tang, såsom små pinde og små stykker vraggods. Et godt tip er at holde øje med hvor mågerne søger ned - det er ofte gode rav-steder.

Det er let at forveksle med flintesten, men rav er meget blødere og lettere. Hvis I bider forsigtigt i stenen eller slår den mod tænderne, kan I let mærke forskel.

Det er ikke hverdag at finde rav, men så kan I dyrke jeres egne krystaller hjemme på køkkenbordet.