Find et smukt træ (eks. et grantræ) som i pynter fint med smukke ting i finder i skoven.

  • I kan binde en lille snor om kastanjer, kogler eller binde en snor rundt om en klump mos for at lave en moskugle. Det kan også være I kan finde nogle flotte bær, for eksempel hyben eller rønnebær i kan hænge på træet – kun fantasien sætter grænser! Måske det bliver så fint, at I vil have det med hjem og pynte med.

I kan også finde eller lave jeres egne gaver, som I kan lægge under træet og give til hinanden.

  • Måske kan I være kreative med at pakke gaverne ind i naturmaterialer, for eksempel mos, bark eller blade? Eller I kan genbruge avispapir til indpakning.

Når træet er pyntet, kan I danse rundt om det og synge julesange præcis, som man gør juleaften!

  • Hvis I trænger til at få varmen, kan I tage en frisk omgang ”Nu det jul igen!”? Legen går ud på, at man holder hinanden i hånden så man danner en kæde. Den forreste i kæden danser, løber eller går hurtigt rundt og bestemmer retningen. Prøv at styre kæden gennem skoven, rundt om træer og over buske for at få lidt ekstra udfordringer.


Efter aktiviteterne kan i samles om et bål og lave julesnacks eller drikke varm saft! Se påskrifter HER

Hvis I nøjes med at bruge naturmaterialer kan I fint lade pynten hænge på træet til glæde for andre besøgende. Men HUSK, at hvis I har brugt pynt af papir, plastik eller glas, er det VIGTIGT at rydde op og tage pynten med hjem.