Den mørke nat byder på masser af oplevelser og fænomener. Men det kan være svært at finde rundt i sol, måne og stjerne. Det kan være en god idé at tage jeres smartphone med ud, hvis I vil bruge en aften eller nat i naturen. Der findes nemlig mange apps, som I kan bruge i naturen i mørket. Vi har derfor samlet tre apps, som kan give jer en bedre oplevelse i naturen om natten.

Lær stjernehimlen at kende

Der er næsten ikke noget smukkere end en klar stjernehimmel. Og med appen Night Sky kan du finde stjerner, planeter og satellitter lige over dig. Du kan også vælge at læse mere om alle stjernerne og planeterne.

Har du nogensinde tænkt over, hvordan universet ser ud fra månen af? Det kan du se med Night Sky. Du kan faktisk vælge, hvilken som helst planet at se universet fra, og du kan også rejse gennem tiden og se himlen, som den var engang, og som den vil se ud i fremtiden.

App’en er gratis, men der er enkelte funktioner, som skal købes inde i appen. Den kan hentes i App Store her. I Google Play findes lignende apps.

Få styr på sol og måne

Med appen 3D "Jord og måne, sol, stjerner" kan du holde øje med, hvornår sol og måne går op og ned. Du kan både tjekke solen og månen for flere år siden og flere år frem. Appen viser sol og månens positioner, månefaser, og hvor meget dagen er tiltaget.

3D "Jord og måne, sol, stjerner" gør det nemt at finde ud af, hvornår det bliver mørkt, og hvilke nætter det er værd at blive længe oppe for at se månen.

Appen virker også uden netværk og i flytilstand, så du er ikke afhængig af at skulle være et sted med god forbindelse. Den er gratis og kan hentes i App Store her. Denne specifikke app findes ikke i Google Play, men der findes mange lignende, hvis du søger på ”sol og måne”.

Tag billeder i mørket

Hvis I dedikerer en aften eller nat til mørket, så kan det meget vel være, at I gerne vil tage nogle billeder. Det er bare ikke altid smart at bruge blitz ude i naturen – især ikke hvis man gerne vil have et billede af et dyr.

Derfor kan det være en idé at finde en app, der kan give jer nattesyn. På den måde kan I nemmere få nogle gode billeder med hjem, og det kan også være en hjælp at se gennem appen, hvis I ikke har lyst til at tænde for lommelygten.

Der findes mange apps med nattesyn, men her er et forslag fra App Store og et forslag fra Google Play.